فرانس لانتینگ، عکاس سرشناس هلندی که برای مجله نشنال جئوگرافیک نیز عکاسی میکند در صفحه اینستاگرام خود خواهان آزاد شدن فعالان محیط زیست زندانی در ایران شد.
به گزارش دویچهوله فارسی، این عکاس هلندی در مطلبی نوشت: «بهترین شیوه برای ثبت تصاویر حیوانات در معرض خطر انقراض، همچون یوزپلنگ آسیایی که تنها در ایران یافت میشود، کار گذاشتن دوربین در طبیعت است.»
لانتینگ که عکسی از یک یوزپلنگ نر آسیایی را به اشتراک گذاشته میگوید ثبت این تصویر تنها با همکاری مقامهای سازمان محیط زیست ایران و محیط بانان ممکن شد.
او با اشاره به اینکه “دوربینهای تلهای” ابزار جاسوسی نیستند، تصریح میکند: «هومن جوکار و امیرحسین خالقی حمیدی برای دولت کار میکردند نه علیه آن. محیط بانان محلی نیز با آنها همکاری داشتند.»
لئوناردو دیکاپریو، بازیگر سرشناس آمریکایی که در زمینه محافظت از محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی فعال است، تصاویر و متن منتشر شده توسط لانتینگ را در صفحه اینستاگرام خود بازنشر کرده است.
تعدادی از فعالان محیط زیست که از بهمنماه ۹۶ در بازداشت بهسر میبرند، روز سهشنبه ۲۸ اسفندماه ۹۶ با خانوادههای خود در زندان اوین ملاقات کردند و طاهر قدیریان، یکی بازداشتی ها جهت درمان به بیمارستان منتقل شده است.
پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، هشت متهم به نام های «هومن جوکار»، «سپیده کاشانی»، «امیرحسین خالقی»، «طاهر قدیریان»، «مراد طاهباز»، «سام رجبی»، «نیلوفر بیانی» و «عبدالرضا کوهپایه» دارد که بهمنماه ۹۶ بازداشت شدند. تاکنون برای چهار نفر به اتهام افساد فی الارض، سه نفر به اتهام جاسوسی و یک نفر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، کیفرخواست صادر شده است.
کاووس سیدامامی نیز از متهمان این پرونده بود که سال ۹۶ در زندان اوین بنابر ادعای مسئولان قضایی، خودکشی کرد.
رسیدگی به پرونده فعالان محیط زیستی بازداشت شده، پس از صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی ارجاع شد که تا کنون هشت جلسه رسیدگی برگزار شده است.
پنج جلسه نخست به قرائت کیفرخواست افزون بر ۳۵۰ صفحه ای دادسرا توسط نماینده دادستان اختصاص داشت که در سه جلسه آخر نیلوفر بیانی یکی از متهمان زن پرونده، در جلسه دادگاه حضور نداشت.
پس از پایان قرائت کیفرخواست، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب رسیدگی انفرادی به پرونده متهمان را آغاز کرد که جلسه اول و دوم به پرونده مراد طاهباز یکی از کسانی که به افساد فی الارض متهم شده، اختصاص داشت.
جلسه سوم رسیدگی های انفرادی نیز به پرونده نیلوفر بیانی اختصاص داشت که جلسه اول آن برگزار شد اما جلسه دوم به دلیل عدم حضور مستشار دادگاه برگزار نشد و به زمان دیگری موکول شد.
بر اساس این گزارش، با توجه به قرار داشتن در روزهای پایانی سال، ادامه رسیدگی به پرونده متهمان محیط زیست به سال ۹۸ موکول شده است.
اتهام چهار تن از متهمان این پرونده در لحظه آخر از جاسوسی به افساد فی الارض تغییر کرد.