سعید صادقی‌فر با تامین وثیقه آزاد شد

سعید صادقی‌فر، فعال مدنی ساکن اردبیل که سه‌شنبه گذشته بازداشت شده بود، روز گذشته با قرار وثیقه آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سعید صادقی‌فر، فعال مدنی ساکن اردبیل عصر روز گذشته ۱۱ بهمن‌ماه ۹۷ با تامین وثیقه ۲۰ میلیون تومانی موقتا آزاد شد.

این فعال مدنی سه‌شنبه گذشته ۹ بهمن‌ماه ۹۷، در محل کار خود در شهرستان اردبیل دستگیر و یک روز پس از بازداشت، روز چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه در شعبه ۱۲ دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل تفهیم اتهام شد.

اتهام این فعال مدنی، «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است، این اتهام مرتبط با پلاکارد هایی است که در مراسم خاکسپاری مادرش در دست گرفته بود.

یکی از فعالین مدنی ساکن تبریز که نخواست هویت‌اش فاش شود با تایید این خبر به کمپین گفت: «سعید پس از اتمام مراسم چهلم مادرش آزاد شد، خانم علیزاده مادر سعید صادقی‌فر چهل روز پیش بر اثر مرگ مغزی درگذشت؛ خانواده صادقی‌فر اعضای خانم علیزاده را به بیماران نیازمند اهدا کردند. این حرکت زندگی بخش مورد تقدیر و تحسین جامعه پزشکی و جامعه مدنی اردبیل قرار گرفت، در این بین نیز فعالین مدنی آذربایجانی در مراسم خاکسپاری پلاکارد هایی با محتوای سیاسی و وضعیت تُرک ها در ایران در دست گرفتند از این رو سعید بصورت مکرر به مراکز امنیتی احضار می‌شد».

این شاعر و فعال مدنی پیش از این نیز در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷ هنگام خروج از منزل در آستانه گردهمایی سالانه قلعه بابک بازداشت و پس از صدور قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به همراه رحیم غلامی، علی واثقی، مهدی هوشمند و عسگر اکبر زاده به زندان مرکزی اردبیل منتقل و نهایتا در ۱۹ تیرماه ۱۳۹۷، با تأمین وثیقه به‌صورت موقت از زندان اردبیل آزاد شده بود.

سعید صادقی‌فر روز دوشنبه ۲۴ دی‌ماه امسال، با دریافت ابلاغیه‌ای به شعبه دوم دادگاه انقلاب اردبیل احضار شد؛ جلسه دادگاه این شاعر و فعال مدنی در روز چهارشنبه ۳ بهمن‌ماه به همراه چهار فعال تُرک آذربایجانی دیگر در شعبه دوم دادگاه انقلاب اردبیل برگزار شد.

اتهام این افراد “تشکیل دسته غیرقانونی جهت برهم زدن امنیت کشور” عنوان شده بود.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران از شهروندان تُرک آذربایجانی هستند و بیشتر در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

 

خانم علیزاده چهل روز پیش بر اثر مرگ مغزی درگذشت. خانواده صادقی‌فر با پیشنهاد این فعال مدنی ، اعضای خانم علیزاده را به بیماران نیازمند اهدا کردند.این حرکت زندگی بخش مورد تقدیر و تحسین جامعه پزشکی و جامعه مدنی اردبیل قرار گرفت . در این بین پلاکاردها و پارچه‌نوشته‌های تدارک دیده شده توسط فعالین مدنی آذربایجانی حساسیت و خشم نیروهای امنیتی اردبیل را به همراه آورد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید