زرتشت (اسماعیل) احمدیراغب، مدافع حقوق بشر و آتشنشانی که به دلیل فعالیتهای مدنی و حمایتهایش از زندانیان سیاسی از کار برکنار شده و روز جاری در تحصنی اعتراضی در مقابل فرمانداری شهرستان شهریار بازداشت شدهبود، بعد از چند ساعت آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جاری، دوشنبه اول بهمنماه، زرتشت احمدیراغب، در سومین روز از تحصن خود در مقابل فرمانداری شهریار توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به کلانتری فاز ۳ اندیشه منتقل شدهبود، پس از چند ساعت بازداشت آزاد شد.
آقای احمدیراغب در گفتگوی کوتاهی به کمپین گفت: « از هنگام ظهر تا عصر در راهروی کلانتری بازداشت بودم و در طول این مدت، سعی داشتند، برایم پرونده سازی کنند و اتهامی بتراشند، موفق نشدند و در نهایت به من گفتند “آزادی بفرما برو”».
آقای راغب میگوید که “به اعتراض خود در خصوص تعلیق و نامه برکناری کارش اعتراض خود را در روزهای دیگر ادامه خواهد داد”.
لازم به توضیحاست؛ اندیشه یکی از ۱۰ شهر در شهرستان شهریار است که چهار فاز دارد.
این فعال مدنی طی روز شنبه مقابل شهرداری شهریار و روز یکشنبه به شورای شهر فردوسیه مراجعه کرد و اعتراض خود را نسبت به تعلیق از کارش نشان داد. وی در سومین روز اعتراض خود، مقابل فرمانداری شهرستان شهریار به اعتراض خود ادامه داده بود.
کمپین در خصوص بازداشت این فعال حقوق بشر خبری منتشر کرده بود.
زرتشت (اسماعیل) احمدیراغب، فعال مدنی و آتشنشانی که پس از ۱۷ سال سابقه کار در شهرداری به دلیل فعالیتهای خود در دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، از کار برکنار و تعلیق شدهبود، با ثبت اعتراض خود در هئیت تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهریار، موفق شد رای هئیت بدوی را به استناد مواد قانونی نقض کند، اما اداره کار مجددا با تشکیل جلسهای با عنوان “هئیت حل اختلاف” گفتهاست که این رای را قبول ندارد و نامه برکناری این فعال مدنی را صادر کردهاست.
این فعال مدنی در گفتگویی به کمپین گفتهبود: «شهرداری، حراست و چند نهاد امنیتی نامهای را علیه من تنظیم کردند و به هر ترتیبی بود برای اداره کار فرستادند که در آن به مواردی مثل غیبتهای مکرر، صدور احکام حبس و زندان من و گفتگو با رسانهها را در آن عنوان کردند، اما در خصوص غیبتهایی که گفتند باید بگویم که من ۱۱۰ روز مرخصی طلب دارم و میتوانستم از آن استفاده کنم و مسایل دیگر هم اصلا به کار شهرداری ربط نداشت و همین موضوع در دادگاه بدوی مطرح شدهبود و به نفع من رای دادهبود».
آقای احمدیراغب گفتهبود: «متاسفانه حدود یکماه پیش هیئت هشت نفره حل اختلاف، بدون اینکه از من چیزی بپرسند، جلسهای گذاشتند و بدون اینکه اصلا دفاعیات مرا بشنوند، با امضای چند نهاد، شامل دادگستری، فرمانداری، اداره کار، نماینده کارگران و … چند روز پیش حکم هیئت تشخیص و بدوی را لغو کردند و گفتند که خاتمه به کار شهرداری درست است».
این فعال حقوق بشر در آخر افزودهبود: «اکنون من باید به دیوان عدالت اداری شکایت کنم که خوب میدانم روندی زمانبر است، ولی به هر ترتیب، به زودی در کنار آن شکایت اعتراض خود را به صورت اعتصاب غذا در شهرداری و نهادهای دیگر آغاز خواهم کرد و اجازه نمیدهم که حق مرا تضییع کنند».
گفتگوی کمپین با زرتشت احمدیراغب را از اینجا بخوانید.
لازم به توضیح است که کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی پیشتر نیز در روز هفتم مهرماه ۹۷ به مناسبت روز آتشنشان با این فعال مدنی گفتگو کردهبود.
در آن گفتگو زرتشت احمدیراغب گفته بود: «این شغل من پُتکی بود که مرا تهدید کنند.»
«زرتشت (اسماعیل) احمدی راغب» فعال مدنی، پیشتر در روز یکشنبه ۲۳ آبانماه ۹۵، در منزل شخصیاش در شهریار توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و ۱۸ دیماه همان سال با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. وی بعدتر به ۹ ماه حبس تعزیری با اتهام “تبلیغ علیه نظام”، محکوم شده که پرونده آن در دادگاه تجدیدنظر استان تهران در حال رسیدگی است.
دلیل بازداشت ۲۳ آبان ۹۵ آقای احمدیراغب به جهت بیانیه حمایتی وی در حمایت از زندانیان سیاسی در اعتصاب غذای محبوس در زندان اوین بود. (آن زمان آرش صادقی، زنده یاد وحید صیادی نصیری، علی شریعتی و چند زندانی سیاسی دیگر در اعتصاب غذا بودند.)
«زرتشت (اسماعیل)احمدی راغب» پیش تر نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیتهای مسالمتآمیز مدنی را داشته است.
شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار نیز در ۲۷ بهمن ماه ۹۴ این فعال مدنی را به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق نشر مطالب انتقاد آمیز در فیسبوک شخصی اش به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود.
آقای احمدی راغب، پرونده دیگری نیز در ارتباط با شرکت در تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز دارد، وی دوم آذرماه ۹۴ به همراه تعداد دیگری از فعالین مدنی در تجمعی مقابل ساختمان لاستیک دنا در تهران بازداشت و به بند هشت زندان اوین منتقل شد. وی با قرار کفالت در شانزدهم آذرماه همان سال از بابت پرونده مذکور آزاد شده بود.