محمود بهزادی راد، وکیل مدافع نرگس محمدی فعال مدنی و روزنامه نگار محبوس در زندان اوین، از انتقال موکلش در روز چهارشنبه ۲۸ آذر، به کمیسیون پزشکی خبر داد.
محمود بهزادی راد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار قضایی ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به توصیه پزشکان که موکل را چندی پیش عمل جراحی کردند، منتظریم نرگس محمدی از زندان به بیمارستان منتقل شود تا تحت مراقبت های ویژه قرار گیرد.
این وکیل دادگستری افزود: درخواست انتقال موکلم به بیمارستان را دادیم اما دادیار می گوید باید بهداری زندان موافقت کند و بهداری نیز می گوید باید موضوع مورد موافقت دادیار قرار گیرد.
بهزادی راد با بیان اینکه دادستانی تهران هنوز به نامه اخیر موکلش در خصوص آزادی مشروط پاسخی نداده است، گفت: با توجه به وخامت بیماری موکل و طبق هماهنگی های صورت گرفته، نرگس محمدی ساعت هشت صبح روز چهارشنبه هفته جاری برای معاینه به کمیسیون پزشگی قانونی منتقل می شود تا در این کمیسیون در خصوص «عدم تحمل کیفر به خاطر بیماری» تصمیم گیری شود.
وکیل مدافع نرگس محمدی افزود: در صورتی که کمیسیون پزشکی قانونی معتقد باشد، موکلم به خاطر بیماری توانایی تحمل کیفر را ندارد، باید از زندان بیرون بیاید.
این فعال مدنی، چهارم مهر امسال به دلیل اطلاع از وضعیت نامساعد پدرش به مدت سه روز به مرخصی آمد و هشتم مهر به زندان بازگشت.
به گفته بهزادی راد، نرگس محمدی ۶ سال و هشت ماه از ۱۰ سال محکومیت خود را گذرانده و مشمول آزادی مشروط است.
نرگس محمدی، نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، در روز ۹ تیرماه سال جاری بدلیل درد شدید ناشی از سنگ کلیه و صفرا به بیمارستان منتقل شد.
تقی رحمانی، روزنامهنگار، نویسنده و همسر نرگس محمدی، شنبه ۹ تیر ۱۳۹۷، در صفحه فیس بوک خود در مورد آخرین وضعیت همسرش نوشته بود: «نرگس محمدی به مداوا نیاز دارد.از دیشب نرگس با درد شدید سنگ کلیه و مشکل کیسه صفرا مواجه شده است.از سال ۱۳۹۵ با وجود این که بارها پزشک به مراقبت از وی و بستری شدن وی توصیه کرده بود. با بی توجه ای مسولان مواجه شده است.نرگس محمدی زندانی است اما زندانی همراه با انواع محرومیت ها.»
نرگس محمدی، برنده جایزه ساخاروف، در اردیبهشت ۱۳۹۵، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از آن به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. دادگاه همکاری او با این کمپین مسالمت آمیز را مصداق اتهام «تشکیل جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» اعلام کرد. نرگس محمدی اظهار داشته که در جلسه محاکمه، قاضی برخوردی خصومتآمیز و مغرضانه نسبت به وی داشته و به طرزی بیپرده و آشکارا از اتهامات وارده به او از سوی مقامات وزارت اطلاعات دفاع کرده است. او همچنین اظهار داشته که قاضی او را به واسطه فعالیتهایش علیه مجازات اعدام، به تلاش برای تغییر احکام الهی متهم کرده است.
همچنین ۶ سال دیگر از محکومیت نرگس محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» بوده است که اساس آنها نیز فعالیتهای مسالمت آمیز حقوق بشری وی است، از جمله مصاحبه با رسانهها درباره موارد نقض حقوق بشر، شرکت در تجمعات مسالمتآمیز مقابل زندان جهت حمایت از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام، ارتباط با دیگر فعالان حقوق بشر منجمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، مشارکت در اعتراضات مسالمتآمیز علیه اسیدپاشی و ملاقات با کاترین اشتون در سال ۱۳۹۲. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی را در مهرماه ۱۳۹۵ تأیید کرد , درخواست اعاده دادرسی وی در اردیبهشتماه ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور رد شد.