نرگس محمدی، فعال مدنی و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در زندان اوین، یکشب پیش از اتمام مرخصی ۳ روزهاش برای دو کودک خود ترانهای خواند.
وی پس از اتمام مرخصی ۳ روزه خود یکشنبه ۸ مهر جهت سپری کردن ادامه محکومیت خود به زندان بازگشت.
جعفر پناهی، فیلمساز و کارگردان ایرانی در اینستاگرام خود ضمن انتشاری ویدئویی در همین خصوص نوشت:
لالایی نرگس محمدی برای کودکانش
نرگس محمدی روز یکشنبه پس از سه روز مرخصی به زندان اوین بازگشت.
شب آخر وقتی برای آخرین بار تماس گرفت تا با کیانا و علی تلفنی صحبت کند، بچه ها خوابیده بودند. گوشه ای نشست و کمی بعد گفت: می خواهم این ترانه را برای علی و کیانا بخوانم.
لالایی نرگس محمدی نغمه های دلتنگی مادری است که برای پاسداری از جقوق بشر به عنوان یک ارزش جهانی، پشت دیوارهای زندان نشسته و آن را می خواند با امید به اینکه کودکانش این صدا در قلب هایشان حس کنند.به امید آزادى تمامى زندانیان سیاسى و عقیدتى Journalist Narges Mohammadi is the vice president of the Defenders of Human Rights Center and chairman of the Iran’s National Peace Council. She is currently a political prisoner in Iran
نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در زندان اوین که پس از تحمل سه سال و نیم حبس، چهارم مهرماه به مرخصی اعزام شده بود، یکشنبه ۸ مهر۹۷ برای سپری کردن ادامه دوران محکومیت خود به زندان بازگشت.
نرگس محمدی، برنده جایزه ساخاروف، در اردیبهشت ۱۳۹۵، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از آن به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. دادگاه همکاری او با این کمپین مسالمت آمیز را مصداق اتهام «تشکیل جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» اعلام کرد. نرگس محمدی اظهار داشته که در جلسه محاکمه، قاضی برخوردی خصومتآمیز و مغرضانه نسبت به وی داشته و به طرزی بیپرده و آشکارا از اتهامات وارده به او از سوی مقامات وزارت اطلاعات دفاع کرده است. او همچنین اظهار داشته که قاضی او را به واسطه فعالیتهایش علیه مجازات اعدام، به تلاش برای تغییر احکام الهی متهم کرده است.
همچنین ۶ سال دیگر از محکومیت نرگس محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» بوده است که اساس آنها نیز فعالیتهای مسالمت آمیز حقوق بشری وی است، از جمله مصاحبه با رسانهها درباره موارد نقض حقوق بشر، شرکت در تجمعات مسالمتآمیز مقابل زندان جهت حمایت از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام، ارتباط با دیگر فعالان حقوق بشر منجمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، مشارکت در اعتراضات مسالمتآمیز علیه اسیدپاشی و ملاقات با کاترین اشتون در سال ۱۳۹۲. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی را در مهرماه ۱۳۹۵ تأیید کرد , درخواست اعاده دادرسی وی در اردیبهشتماه ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور رد شد.
بیشتر بخوانید:
- دلنوشته نرگس محمدی و درد دوری از فرزندانش؛
- عفو بینالملل: محرومیت نرگس محمدی از خدمات درمانى بیرحمانه و غیرانسانى است
- روایت مهدی محمدی از ملاقات با خواهرش نرگس محمدی
- نرگس محمدی نیاز به درمان دارد
- نرگس محمدی به بیمارستان منتقل شد
- بیانیه مشترک عبدالفتاح سلطانی و نرگس محمدی از زندان اوین