اسماعیل عبدی و محمود بهشتیلنگرودی دو تن از معلمان محبوس در زندان اوین به مناسبت روز جهانی معلم با انتشار نامهای سرگشاده از معلمانی گفتند که در اکثر نقاط دنیا این روز را جشن میگیرند در حالی که در بخش دیگری از دنیا معلمان به بند کشیده میشوند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محمود بهشتیلنگرودی از اعضای ارشد هیئت مدیره و دبیر کل سابق کانون صنفی معلمان ایران و اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیرهی کانون صنفی معلمان ایران، دو تن از معلمان زندانی محبوس در زندان اوین که با اتهامهای امنیتی چون تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به ترتیب به ۵ و ۶ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند، به مناسبت روز جهانی معلم نامهای نوشتند.
در بخشی از این نامه آمدهاست: «فعالان صنفی معلمان و کارگران ایران حق برگزاری مجامع و تجمع آزاد و مستقل را ندارند و هرگونه تلاشی در این راستا با خطر اخراج از کار، تهدید، بازداشت و زندانی شدن مواجه است.»
این دو زندانی معلم در قسمت دیگری از نامه نسبت به مسئله نگران کننده دانش آموزان هشدار داده و گفتند: «بخش قابل توجهی از دانشآموزان ایران در شرایط نا امن و غیر استاندارد و کمترین امکانات به کلاسهای درس میروند و در طی سالهای اخیر تعدادی از دانشآموزان و معلمان به دلیل فقدان شرایط ایمنی کار، جان خود را از دست دادهاند.»
آنها در نامه خود شماری از خواستههای معلمان ایران را برشمردند. خواستههایی که شامل استقلال نظام آموزشی، جلوگیری از تبدیل آموزش و پرورش به بنگاه اقتصادی و سپردن این مهم صرفاً به صاحبنظران امر آموزش است.
داشتن تشکل مستقل از دولت و احزاب دولتی، حق اعتراض و اعتصاب و آزادی بیان که از حقوق اولیه معلمان است نیز جزو حقوقی است که به آن اشاره داشتهاند.
متن کامل نامه اسماعیل عبدی و محمود بهشتیلنگرودی دو معلم محبوس در زندان اوین را بخوانید:
“پنجم اکتبر روز جهانی معلم، روز اتحاد و همبستگی معلمان برای آموزش و پرورش انسانی، برابر و رایگان برای همه میباشد.
معلمان در اکثر نقاط دنیا این روز را درحالی جشن میگیرند که در بخشهای دیگر دنیا معلمان عدالتخواه به بند کشیده شدهاند. فعالان صنفی معلمان و کارگران ایران حق برگزاری مجامع و تجمع آزاد و مستقل را ندارند و هرگونه تلاشی در این راستا با خطر اخراج از کار، تهدید، بازداشت و زندانی شدن مواجه است.
معلمان ایران در تلاش هستند مانع توسعه پولیسازی آموزش شوند. خواستهی آنها ارائهی امکانات آموزش رایگان و کیفی برای همه کودکان میباشد ولی دولتمردان، با سیاست خصوصیسازی آموزش و پرورش و با تعرض به سفرهی اقشار کم درآمد، بیش از پیش به تعداد کودکان کار و دختران تارک تحصیل میافزایند.
مراکز رسمی اعلام کردهاند که در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ با کمبود نزدیک به ۳۰۰ هزار معلم مواجه هستند و این در حالی است که حقوقهای معوقه، معلمان حقالتدریس، پیمانی و دائمی را در فشار بسیار زیاد اقتصادی قرار داده است.
معلمان حق التدریس در بسیاری موارد تا ششماه حقوق دریافت نمیکنند. اضافهکاری معلمان تا ماهها پرداخت نمیشود. صندوق ذخیره فرهنگیان که با هزینه خود معلمان درست شده است در خدمت منافع جناحها درآمده است.
بخش قابل توجهی از دانشآموزان ایران در شرایط نا امن و غیر استاندارد و کمترین امکانات به کلاسهای درس میروند و در طی سالهای اخیر تعدادی از دانشآموزان و معلمان به دلیل فقدان شرایط ایمنی کار، جان خود را از دست دادهاند.
داشتن تشکل مستقل از دولت و احزاب دولتی، حق اعتراض و اعتصاب و آزادی بیان که از حقوق اولیه معلمان و همه مزدبگیران است سالهاست توسط همه دولتهای متعدد در نظام جمهوری اسلامی پایمال شده است.
تعداد کودکان کار و خیابانی طبق آمارهای رسمی به بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر میرسد. جای این کودکان در کلاس درس است.
با وجود اینکه آموزش زبان مادری به عنوان یک کتاب مستقل در مناطق مختلف کشور حق گویشوران سایر زبانهاست ولی آنان از این مهم محرومند.
خواستهی معلمان ایران، استقلال نظام آموزشی، جلوگیری از تبدیل آموزش و پرورش به بنگاه اقتصادی و سپردن این مهم صرفاً به صاحبنظران امر آموزش است.
پشتیبانی تشکلها و اتحادیههای صنفی و به طور کلی تمام معلمان جهان از خواستهها و مطالبات معلمان و دانشآموزان ایران، ضرورتی غیر قابل انکار است. همبستگی قاطعانه و منسجم شما با جامعهی بزرگ فرهنگیان ایران و انعکاس دردها و رنجهایشان میتواند کمک بزرگی برای برداشتن قدمهایی محکم و ساختن جامعهای مرفه، فرهیخته، آزاد، برابر و صلحطلب باشد.
معلمان زندانی چشم به راه همبستگی و پشتیبانی همکاران خود در سرتاسر کرهی زمین هستند.
اتحاد معلمان و تشکلهای متفاوت معلمان سرتاسر جهان، برای رسیدن به آموزش و پرورشی مستقل و آزاد، امری مهم و ضروری است.
دست همگی شما را از درون زندان معروف اوین به گرمی میفشاریم و از همه شما برای حمایتهای بیدریغتان نهایت تشکر را داریم.
زنده باد همبستگی همه معلمان جهان
اسماعیل عبدی
محمود بهشتی لنگرودی
زندان اوین
۱۳ مهر ماه ۱۳۹۷ برابر با ۵ ماه اکتبر ۲۰۱۸ ”
محمود بهشتی لنگرودی از اعضای ارشد هیئت مدیره و دبیر کل سابق کانون صنفی معلمان ایران از جمله کسانی است که در زندان اوین محبوس است.
آدینه بیگی، همسر محمود بهشتی لنگرودی، معلم زندانی محبوس در زندان اوین و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، که اخیرا خواستار استفاده حق آزادی مشروط برای همسرش شده است، درباره وضعیت همسرش در گفتگویی با وب سایت حقوق معلم و کارگر گفته “آقای بهشتی سه سال پیش در یک دادگاه ۱۰ دقیقهای به ریاست قاضی صلواتی و بدون حضور وکیل به پنج سال زندان محکوم شد. آقای بهشتی دو بار دست به اعتصاب غذا زد و با قول مساعد دادستانی به مرخصی آمد اما بعد از مدتی مجددا او را زندانی کردند.”
محمود بهشتی لنگرودی که بعد از تجمعات صنفی سال ۹۳ و ۹۴ معلمان در شهریور ۹۴، توسط اطلاعات سپاه در منزل مسکونی خود بازداشت و در انفرادی بند دوالف حبس شده بود بعد از گذراندن دوران بازجویی، علیرغم تعیین وثیقه از طرف بازپرسی شعبه دو دادسرای اوین و تودیع وثیقه از طرف خانواده به بند هفت اوین منتقل شد و پس از پیگیریها عنوان نمودند که حکم صادرشده توسط قاضی صلواتی درسال ۸۹ برای ایشان به اجرا گذاشته شده است.
بهشتی، از تاریخ ۷ مهر ۹۴ وهمزمان با شروع اجرای حکم سال ۸۹ در اعتراض به دادگاه فرمایشی قاضی صلواتی و قاضی مقیسه تا اردیبهشت ۹۵ سه بار دست به اعتصاب غذای خشک وتر زد و خواهان تشکیل دادگاهی علنی و قانونی بر اساس اصل ض۶۸ قانون اساسی بود.
بهشتی لنگرودی پیشتر نیز در تاریخ دوشنبه ۱۱ تیرماه ۹۷ دست به اعتصاب غذا زده بود و دوشنبه ۲۵ تیر ، به اعتصاب غذای خود پایان داد.
بهشتی لنگرودی از سال ۸۳ تاکنون چندین بار به دلیل فعالیتهای صنفی بازداشت و ماهها در انفرادی وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه مورد بازجویی و تشکیل پرونده و محکومیت در دادگاههای (غیر علنی) انقلاب اسلامی قرار گرفت ایشان در سه دادگاه درسالهای ۸۵و ۸۹ و ۹۴ به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی وخارجی, و تبلیغ علیه نظام (بدون مستندات قانونی) توسط قاضی صلواتی و مقیسه مجموعا به ۱۴ حبس محکوم شده است که شامل ۴سال تعلیقی ، ۵سال تعزیری و ۵ سال حکم بدوی است که حکم اخیر، در مرحله ی تجدید نظر قراردارد.
بهشتی لنگرودی از اعضای ارشد هیئت مدیره و دبیر کل سابق کانون صنفی معلمان ایران است که از سال ۸۳ تاکنون چندین بار به دلیل فعالیتهای صنفی بازداشت و ماهها در انفرادی وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه مورد بازجویی و تشکیل پرونده و محکومیت در دادگاههای (غیر علنی) انقلاب اسلامی قرار گرفت. او در سه دادگاه درسالهای ۸۵و ۸۹ و ۹۴ به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی وخارجی, و تبلیغ علیه نظام (بدون مستندات قانونی) توسط قاضی صلواتی و مقیسه مجموعا به ۱۴ حبس محکوم شده است که شامل ۴سال تعلیقی ، ۵سال تعزیری و ۵ سال حکم بدوی است.
این فعال صنفی و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران که در ۳ پرونده مجزا در شعبه های ۱۵ و ۲۸ دادگاه انقلاب در مجموع به ۱۴ سال حبس محکوم شده بود، با اعمال ماده ۱۳۴ از طرف شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب، حکم وی به ۵ سال حبس کاهش یافت.
«محمود بهشتی لنگرودی» در خرداد ۱۳۳۹ در شهرستان لنگرود در استان گیلان به دنیا آمد. در همین شهر بزرگ شد و به مدرسه رفت. در سال ۱۳۶۲ در رشته ادبیات عرب، مدرک لیسانس خود را دریافت کرد و از همان سال به صورت حقالتدریسی در آموزش و پرورش مشغول به کار شد، تا اینکه هفت سال بعد توانست به استخدام رسمی در بیاید. در همان سال ۶۲ و با آغاز معلمی با آدینه مرادعلی بیگی نیز ازدواج کرد. ازدواجی که ابوذر و سارا ثمره آن هستند. بهشتی لنگرودی به گفته خود از سال ۱۳۷۸ فعالیتهای صنفی خود را در جهت بهبود وضعیت صنفی معلمان آغاز کرد. فعالیتی که برای او هزینههای سنگین در پی داشت و در دهههای ۸۰ و ۹۰ بارها پای او را به دادگاه و زندان باز کرد.
دیگر معلم زندانی محبوس در زندان اوین اسماعیل عبدی است.
این معلم زندانی محبوس در زندان اوین در ۶ تیرماه ۹۴ پس از وقایع اعتراضی فرهنگیان ایران نسبت به نابسامانی های آموزش و پرورش، به عنوان نماینده شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان سراسر کشور برای شرکت در اجلاس جهانی معلمان قصد رفتن به کانادا را داشت که به شکل غیر قانونی بازداشت شد و در دادگاه بدوی در بهمن ماه همان سال با ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال زندان محکوم و حکم صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد.
اسماعیل عبدی معلم زندانی محبوس در زندان اوین و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، پیشتر در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران از ۴ اردیبهشت ماه تا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه ۱۳۹۷ به اعتصاب غذا کرده بود.
این معلم زندانی که از نوسان فشار خون، بیماری تنفسی، تپش قلب و ناراحتی کلیوی رنج می برد بارها در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده اش دست به اعتصاب غذا زده بود.
سازمان عفو بینالملل، نیز با انتشار بیانیه خواهان آزادی اسماعیل عبدی، عضو در بند هیأت مدیره کانون صنفی معلمان تهران شده بود.
در این بیانیه که در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۹۷ منتشر شده است به اعتصاب غذای این فعال صنفی اشاره شده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته شده است تا هر چه سریعتر و بی هیچ قید و شرطی این زندانی عقیدتی را آزاد کنند.
اسماعیل عبدی، معلم زندانی و عضو هیات مدیرهی کانون صنفی معلمان ایران، که دوران حبس خود را در بند ۴ سالن ۴ زندان اوین می گذراند، به تازگی برنده جایزه بینالمللی همبستگی اتحادیه ملی مدیران مدارس و زنان آموزگار بریتانیا در سال ۲۰۱۸ شد.
«اتحادیه مدیران مدرسه و معلمان زن» (NASUWT) بریتانیا در توضیح اهدای این جایزه به عبدی، عضو زندانی هیأت مدیره کانون صنفی معلمان تهران نوشته: «این جایزه به آقای عبدی بهخاطر تعهد او به مبارزه برای حقوق معلمان و برابری آموزشی در ایران اهدا میشود.»
اسماعیل عبدی در ۶ تیرماه ۹۴ پس از وقایع اعتراضی فرهنگیان ایران نسبت به نابسامانی های آموزش و پرورش ،به عنوان نماینده شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان سراسر کشور برای شرکت در اجلاس جهانی معلمان قصد رفتن به کانادا را داشت که به شکل غیر قانونی بازداشت شد ودر دادگاه بدوی در بهمن ماه همان سال با ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال زندان محکوم و حکم صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد.
مطالب مرتبط: