سنگ قبر یاورمحمد ثلاث، درویش گنابادی برای پنجمین بار متوالی توسط افراد ناشناس تخریب شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سنگ قبر یاورمحمد ثلاث، درویش گنابادی که سحرگاه روز دوشنبه ۲۸ خردادماه، در زندان رجاییشهر کرج اعدام شد، برای پنجمین بار متوالی در قبرستان دارالسلام بروجرد توسط افراد ناشناس تخریب شد.
به نقل از منابع محلی، هر بار که سنگ قبری بر روی محل دفن وی نصب میشود، افرادی ناشناس شبانه وارد گورستان دارالسلام بروجرد شده و آنرا تخریب میکنند. مجذوبان نور رسانه نزدیک به دروایشان گنابادی در این خصوص نوشتهاست “این پنجمین بار است که سنگ قبر محمد ثلاث تخریب میشود.”
گفتنی است حکم اعدام محمد ثلاث علیرغم فشار افکار عمومی مبنی بر پذیرش اعاده دادرسی، سحرگاه دوشنبه ۲۸ خردادماه در حالی اجرا شد که وی مدعی بود مقامات قضایی او را تحت شکنجه و ضرب و جرح وادار به اعتراف اجباری کردهاند.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران ادعا کرده بودند، محمد ثلاث در حوادث ۳۰ دیماه ۱۳۹۶ در تجمع دروایش در خیابان پاسداران تهران که برای جلوگیری از بازداشت نورعلی تابنده، قطب دروایش گنابادی انجام شد اتوبوسی را به سوی ماموران انتظامی رانده و سه تن از آنها را زیر گرفته است.
حکم اعدام ثلاث درحالی از سوی شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی صادر شده بود که از زمان بازداشت تا صدور حکم قصاص تنها یک ماه نیم طول کشیده است و وی در طول برگزاری جلسه اول به وکیل انتخابی دسترسی نداشت.
بیانیه عفو بینالملل در محکومیت اعدام محمد ثلاث
پیش از این اعاده دادرسی محمد ثلاث، در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷، از سوی دیوان عالی کشور رد شده بود. به گفته زینب طاهری، وکیل محمد ثلاث و پسر و دختر او و بر اساس اظهارات محمد ثلاث، وی سه ساعت پیش از این حادثه بازداشت شده بود، بنابراین راننده این اتوبوس نبوده است، آنها از مقامات مسئول خواسته بودند که سندی ارائه بدهند تا نشان بدهد که وی در آن روز راننده اتوبوس بوده و تنها به اعترافات اولیه وی که تحت شکنجه و ضرب و شتم گرفته شده، استناد نکنند.
محمد ثلاث در یک فایل صوتی گفته بود: «من راننده اتوبوسی نبودم که آدم کشته است. این صحنه سازی نیروی انتظامی است»
زینب طاهری پیشتر در مورد موکل خود گفته بود: «موکل من را تا سر حد مرگ زدند و او را مجبور به اعتراف علیه خود کردند.»
زینب طاهری، همچنین پیش از اجرای حکم اعدام محمد ثلاث در کانال تلگرامی خود در مورد نقص در پرونده موکل خود نوشته بود “هیچ شاهد و فیلمی دال بر اینکه محمد ثلاث پشت اتوبوسی که ماموران نیروی انتظامی را زیر گرفته است، وجود ندارد”.
وی گفته بود: ” برای نخستین بار در تاریخ قضایی جهان؛ به جای آنکه بازسازی صحنه جرم در محل وقوع حادثه و با حضورمتهم و وکیل او و شهود ماجرا و پرسنل ناجا برگزار شود، بازسازی صحنه جرم بدون حضور متهم، وکیل او و شهود ماجرا و در محل اداره آگاهی شاهپور انجام شده است.”
بر اساس اظهارت وکیل مدافع محمدثلاث، جمجمه وی براثر ضربات شدید باتوم از ۱۷ نقطه شکسته بود. بنا بر اظهارات زینب طاهری ،”در آگاهی او را تا سرحد مرگ کتک زده و شکنجه کرده و انگشتان دستش را شکسته بودند؛ روی سرش با پوتین ایستاده و دندههایش را نیز شکسته بودند”.