ندا ثابتی ، نوشین افشار و فروغ فرزانه، سه شهروند بهایی اهل آبادان و اهواز که هفته گذشته از سوی ماموران اداره اطلاعات اهواز و آبادان در منزل خود بازداشت شدند، شب گذشته از زندان اهواز آزاد شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ندا ثابتی، نوشین افشار و فروغ فرزانه سه شهروند بهایی اهل آبادان و اهواز هستند که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ از سوی نیرو های اداره اطلاعات اهواز و آبادان در منزل خود بازداشت شدند.
این سه شهروند بهایی شب گذشته پس از گذشت یک هفته از زندان اهواز آزاد شدند.
در این خصوص یک منبع مطلع به کمپین گفت: “در ابتدا پس از مراجعه خانواده این افراد به زندان اهواز به آنان گفته شد که فرزندانشان اینجا نیستند. اما زمانی که خانوادهها به آبادان و خرمشهر بازگشتند با آنان تماسی از زندان اهواز گرفته شد مبنی بر اینکه فرزندانتان آزاد شدند”.
لازم به ذکر است، هنگام بازداشت این شهروندان منزل آنان تفتیش شده و اموال شخصی و کامپیوترهای خود و اعضای خانوادهشان نیز ضبط شده است.
در ماده ۲۵ منشور حقوق شهروندی اشاره شده است، شهروندان از حق آزادی یا اندیشه برخوردارند. تفتیش عقاید ممنوع است و هیچکس را نمیتوان بهصرف داشتن عقیدهای مورد تعرض و مؤاخذه قرارداد.
طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
فعالان حقوق بهائیان معتقدند، شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی میشوند.
گفتنی است، بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، تنها شهروندان اهل سنت، زرتشتی، مسیحی و یهودیت به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته میشوند، از این رو حقوق بهائیان همواره بصورت سیستماتیک نقض میشود.
پیش از این محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در «نشست شورای روابط خارجی آمریکا» گفت که جمهوری اسلامی ایران، فقط سه دین مسیحی، کلیمی و زرتشتی را بهعنوان اقلیتهای مذهبی بهرسمیت میشناسد و آنها در مجلس جای مخصوص به خود را دارند.
جواد ظریف در ادامه اشاره کرده بود که «اگر دین دیگری را بهرسمیت بشناسیم، باید این امتیارات را نیز برای آنها قائل شویم».
وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت که بهاییبودن جرم نیست ولی ما بهاییان را بهعنوان پیروان یک دین نمیشناسیم.