(محمد حسینپناهی و شریفه زرینی)، پدر و مادر رامین حسینپناهی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، یکشنبه ۲۶ فروردین، در میدان اقبال شهر سنندج بازداشت شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محمد حسینپناهی و شریفه زرینی، (پدر و مادر) رامین حسینپناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۷، در حالی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند که در اعتراض به تایید حکم اعدام رامین حسینپناهی در دیوان عالی کشور و ارسال پرونده وی به اجرای احکام، به میدان اقبال شهر سنندج رفته بودند.
گفتنی است پس از گذشت دو ساعت از زمان بازداشت پدر و مادر رامین حسینپناهی هیچ اطلاعی از وضعیت آنها در دست نیست.
امجد حسینپناهی برادر رامین حسینپناهی در همین اختصاص به کمپین گفت: «پدر و مادرم بنا بر اعلام فراخوانی که پیشتر اعلام شده بود و در اعتراض به تایید حکم رامین برادرم به میدان اقبال سنندج که یکی از میدانهای اصلی شهر است، رفته بودند.»
امجد حسینپناهی که فعالیتهای حقوق بشری را در کارنامه خود دارد، افزود: «روز گذشته فعالان مدنی شهر سنندج طی فراخوانی اعلام کردند که عصر امروز (یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۷) در میدان اقبال شهر سنندج در اعتراض به تایید و خطر اعدام زندانی سیاسی کورد رامین حسینپناهی، تحصن خواهند کرد. امروز هنگامی که پدر و مادرم قصد داشتند در این میدان تحصن کنند، در همان لحظات اولیه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و تاکنون آزاد نشده اند.»
حسین احمدی نیاز، وکیل مدافع این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر گفت: «این حکم چند روز پیش در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در شهر قم تایید شده است و خطر اعدام این فعال سیاسی را تهدید میکند.»
رامین حسین پناهی یکی از فعالان سیاسی کُرد در روز دوم تیرماه از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد، این زندانی سیاسی روز ۲۵ ژانویه برابر با ۵ بهمنماه ۱۳۹۶، در حالی که تنها یک جلسهی دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات وی برگزار شده بود، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی و یکی دیگر از قضات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در کومله به مجازات اعدام محکوم شد.
حکم اعدام رامین حسین پناهی در حالی صادر و ابلاغ شد، که او تمامی اتهامهای انتسابی به خود را از قبیل مشارکت در نبرد مسلحانه رد کرده بود. وکیل این زندانی سیاسی کُرد نیز این حکم را غیرمنتظره و ناعادلانه تلقی کرده است.
به گفته وکیل رامین حسین پناهی، در دادگاه قاضی پرونده به جای کلمه محاربه واژهی “بغی” به معنای “یاغی بر علیه نظام” به کار میبرد و این نخستین بار است که در دادگاههای ایران کلمه “بغی” در مورد متهمین سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد، پیشتر از اصطلاح محاربه استفاده میشد. محاربه برای افرادی که در نبرد مسلحانه شرکت دارند، در مجامع قضایی ایران به کار گرفته میشود و بر همین مبنا وکیل مدافع وی صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را ناعادلانه توصیف کرده است.
وکیل مدافع این زندانی سیاسی محکوم به اعدام قبلا گفته بود، صدور حکم اعدام برای موکلش رامین حسین پناهی، با اعمال نفوذ اطلاعات و سپاه صورت گرفته، و با توجه به قوانین داخلی و جزایی ایران و این که چنانچه قضات پرونده استقلال داشته باشند، حکم مجازات اعدام مستحق رامین حسین پناهی نیست.
پس از ابلاغ صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی، موج جدید و گسترده اعتراضی در داخل و خارج از ایران شکل گرفت. به همین منظور، طیف عظیمی از احزاب کُرد، از جمله مرکز همکاری احزاب کُرد، کانونهای مردمی، شهروندان مدنی و سیاسی، فرهنگیان، نویسندگان، هنرمندان، نهادهای مختلف اجتماعی، شعرا، بازاریان، اصناف، نمایندگان ادوار مختلف گذشته مجلس، فعالان فرهنگی، شورای دموکراسیخواهان ایران و دهها سازمان و نهاد سیاسی و مدنی دیگر، با صدور بیانیهها و اطلاعیههای مختلفی در کردستان ایران و برخی از شهرها و مراکز استانی در اروپا و کانادا، همچنین با برگزاری آکسیونهای اعتراضی، ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی و احکام اعدام دیگر زندانیان سیاسی، مدنی و عقیدتی در ایران ، حمایت و پشتیبانی خود را از رامین حسین پناهی اعلام داشتند.
در همین رابطه تاکنون چندین هزار نفر از شهروندان، فعالان مدنی و سیاسی با امضای طومار و نامه، صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را محکوم کردهاند. همچنین بالغ بر ۳۲ تن از نمایندگان پیشین مجلس، اساتید دانشگاهها، وکلا، طی نامهای به رییس دستگاه قضایی ایران، خواستار توقف حکم اعدام رامین حسین پناهی شدهاند. همچنین ۲۴ نهاد فعال مدنی و حقوق بشری با انتشار بیانیهای خواهان لغو فوری حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.
سازمان عفو بینالملل هم با صدور اطلاعیهای خواستار اقدام فوری علیه حکم اعدام رامین حسینپناهی، زندانی کرد ایرانی شد. بر اساس این اطلاعیه حکم صادر شده برای رامین حسینپناهی به دنبال یک محاکمه به شدت ناعادلانه و به دنبال چهار ماه «ناپدیدشدن اجباری» صادر شده است. این سازمان تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافیجویانه رامین حسینپناهی را به سلول انفرادی منتقل کردهاند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بینالمللی است و باید لغو شود.