آتنا(فاطمه) دائمی و گلرخ ابراهیم ایرایی، دو گنشگر مدنی محبوس در زندان قرچک، روز جاری به دستور مسئولان زندان و با توسل به زور و خشونت از سوی ماموران گارد زندان، به بند ماداران منتقل شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جاری ۲۱ اسفند ۱۳۹۶، گلرخ ابراهیمی ایرایی و آتنا دائمی دو گنشگر مدنی که به صورت تبعیدی در زندان قرچک ورامین دوران حبس خود را می گذرانند، به دستور مسئول زندان و با توسل به زور و خشونت از سوی ماموران گارد زندان قرچک از بند قرنطینه به بند مادران این زندان منتقل شدند.
هانیه دائمی خواهر آتنا دائمی با تایید این خبر در صفحه تویتر خود نوشته است: «آتنا امروز تماس گرفت و گفت دیروز پرسنل زندان قرچک وارد اتاق آتنا و گلرخ شدند و سعی داشتند با توهین و تحقیر بچه ها رو به بند مادران منتقل کنند که بچه ها ممانعت کردند و گفتند تا روشن شدن دلیل تبعید ما به قرچک ما داخل بند نمیریم.»
آتنا امروز تماس گرفت و گفت دیروز پرسنل زندان قرچک وارد اتاق آتنا و گلرخ شدند و سعی داشتند با توهین و تحقیر بچه ها رو به بند مادران منتقل کنند که بچه ها ممانعت کردند و گفتند تا روشن شدن دلیل تبیعد ما به قرچک ما داخل بند نمیریم
— Haniye Daemi (@DaemiHaniye) March 12, 2018
هانیه دائمی در تویتر دیگر در ربطه با انتقال آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی به بند مادران زندان قرچک نوشته: «پرسنل زندان با تهدید به اینکه به زور شما رو به بند میبریم اتاق رو ترک کردند و امروز ۱۸ نفر از زندانیان خطرناک رو وارد سالن قرنطینه کردند که با ایجاد رعب و وحشت و توهین به سمت آتنا و گلرخ حمله ور شدند که ۱۳ نفر از خانم هایی که جدیداً بازداشت شدند مانع آنها شدند.در نهایت مامورین گارد وارد قرنتینه شدند و آتنا و گلرخ رو به زور و کشان کشان به بند مادران منتقل کردند،این اتفاق در صورتی افتاده که آتنا وگلرخ درخواست رسیدگی به این تبعید رو داده بودند.»
در نهایت مامورین گارد وارد قرنتینه شدند و آتنا و گلرخ رو به زور و کشان کشان به بند مادران منتقل کردند،این اتفاق در صورتی افتاده که آتنا وگلرخ درخواست رسیدگی به این تبعید رو داده بودند
— Haniye Daemi (@DaemiHaniye) March 12, 2018
“گزارش شده است، گلرخ ابراهیمی ایرایی که بیش از ۴۰ روز در اعتصاب غذا بسر می برد، ۱۳ کیلوگرمی کاهش وزن داشته و از افت شدید قند و فشار خون و همچنین از بیماری کلیه رنج می برد.”
آتنا دائمی و گلرخ ایرایی در تاریخ ۴ بهمن سال جاری همراه با ضرب و شتم و فحاشی از سوی مأموران امنیتی دربند دو الف سپاه مستقر در زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقلشده بودند در اعتراض به این موضوع از روز ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ با انتشار نامهای از زندان قرچک ورامین اعتصاب خود را اعلام کردند.
این دو کنشگر مدنی با بیتوجهی مسوولان قضایی نسبت به اعتصاب غذای در زندان شهر ری (قرچک)، از روز ۲۱ بهمن با پرهیز از خوردن مایعات، اعتصاب غذای خود را به اعتصاب خشک تبدیل کردند.
در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۶، در پی درخواست چندین فعال حقوق بشر، آتنا دائمی در زندان قرچک به اعتصاب غذای خود پایان داد و گلرخ ابراهیمی ایرایی نیز اعلام کرد به اعتصاب غذای خشک یعنی خودداری از نوشیدن مایعات پایان می دهد اما همچنان به نشانه اعتراض به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.
عفو بینالملل پیش تر با انتشار بیانیهای از مقامات ایران آزادی آتنا دائمی، گلرخ ابراهیمی و آرش صادقی از زندان را خواستار شده بود.
این نهاد مدافع حقوق بشر در بیانیه خود گفته بود؛ مقامات ایران باید فورا و بدون قید و شرط مدافعان حقوق بشر، آتنا دائمی، گلرخ ابراهیمی و همسرش آرش صادقی را آزاد کنند. بر اساس گزارشها هر سه نفر در اعتراض به انتقال غیرقانونی آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی به زندان مخوف شهر ری اعتصاب غذا کردهاند.
آتنا (فاطمه) دائمی ۲۹ ساله، در بیست و نهم مهرماه سال ۱۳۹۳، بازداشت و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی بود. وی در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۳۹۳ پس از پایان بازجویی ها به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.
این زندانی پس از چندین بار به تعویق افتادن جلسه دادگاه نهایتا در تاریخ ٢٣ اسفندماه ٩٣، در دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با حضور وکیل خود و دیگر متهمین این پرونده مورد محاکمه قرار گرفت. وی به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز، به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به ۱۴ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به ٧ سال حبس تقلیل یافت.
گلرخ ابراهیمی ایرایی نیز در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ به همراه همسرش (آرش صادقی) بازداشت شد. سپس در اردیبهشت ماه ۹۴ به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر بدون حضور وی تایید شد.
خانم ابراهیم ایرایی، ۳ آبان ماه ۱۳۹۵ بدون دریافت احضاریه کتبی توسط ماموران امنیتی جهت اجرای حکم ۶ سال حبس تعزیری بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
این فعال حقوق بشر با استناد به داستانی منتشر نشده در نقد سنگسار و با درنظرگرفتن سنگسار به عنوان مقدسات به توهین به مقدسات متهم شد. از دیگر مصادیق اتهامی وی میتوان به کشف حجاب و ترویج بی حجابی از طریق گذاشتن عکس های بدون روسری در کنار همسرش در فیسبوک، مخالفت با حکم قصاص، امضای بیانیه هایی در مخالفت با مجازات اعدام، شرکت در تجمعات حمایت از زندانیان سیاسی و دیدار با زندانیان سیاسی اشاره کرد.
با احتساب کاهش حبس به مناسبت عید نوروز، حکم این فعال مدنی از ۶۰ ماه به ۳۰ ماه کاهش یافت.