گفتگو با گلرخ ایرایی و بهنام موسیوند در رابطه با ارجاع پروندهشان به اجرای احکام دادسرای اوین
در روزهای اخیر پرونده «آرش صادقی»، «گلرخ ایرایی»، «نوید کامران» و «بهنام موسیوند» چهار فعال مدنی، به واحد اجرای احکام دادسرای مقدس زندان اوین ارجاع شد. اکنون در آستانه اجرای حکم، دو متهم این پرونده به کمپین میگویند که دادرسی آنها عادلانه نبوده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این چهار فعال مدنی در دادگاه بدوی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «صلواتی» محاکمه و در مجموع به تحمل ۲۴ سال زندان شدند. حکم آنها سپس در دادگاه تجدیدنظر در شعبه ۵۴ عینا تایید شد و به تازگی نیز به اجرای احکام دادسرای مقدس واقع در زندان اوین ارسال شد.
«گلرخ ایرایی» همسر «آرش صادقی» که پس از ۶ ماه از شروع زندگی مشترکشان بازداشت شده بود، در گفتگو با کمپین گفته: “۶ سال حکمی که به من دادهاند بابت نوشتههای شخصی، شرکت در محافل و ارتباط با خانواده جانباختگان و خانواده زندانیان سیاسی بوده است. آنها حکم زندان برای من صادر کردند بابت نوشتههایی که در هیچ جا خوانده و منتشر نشد.”
«گلرخ ایرایی» در جای دیگری از گفتگویش درباره آرش صادقی گفته: “قاضی صلواتی در دادگاه بدوی به آقای رئیسیان وکیل مدافع بیاحترامی کرده و او را از دادگاه اخراج کرد. وکیل آرش از کل چند هزار صفحه پرونده آرش تنها به حدود ۳۰ الی ۴۰ صفحه از به اصطلاح گردشکار پایانی تیم بازجویی یا تیم کارشناسی دسترسی داشته است.”
فایل صوتی کامل گفتگوی «گلرخ ایرایی» با «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» را از اینجا بشنوید.
«بهنام موسیوند» دیگر متهم این پرونده که در دادگاهی سال ۱۳۹۴ به تحمل ۱۲ ماه حبس و همچنین ۲ سال حبس تعزیری از سال ۱۳۸۸، در مجموع به ۳ سال حبس محکوم شده در گفتگو با کمپین گفته: “اعتراضهای ما به حکم صادره به جایی نرسید و عینا در تجدیدنظر تایید شد. من در سال ۱۳۸۸ در یک دادگاه دو سه دقیقهای توسط قاضی مقیسه به تحمل ۲ سال حبس محکوم شدم که این حکم هم به یک سال حبس تعزیری اضافه شد.”
«بهنام موسیوند» با اشاره به همزمانی بازداشت آنها با بازداشت طیفی از مدافعان حقوق بشر کودکان کار و خیابان و فعالین مدنی گفت: ” بازداشت ما و سایر دوستان در آن زمان فکر میکنم یک پروسهای بود که اطلاعات سپاه پاسداران با مشاورهی وزارت اطلاعات کلید زدند. به این شکل که یک عده از فعالین مستقل، سالم و غیر وابسته که به هیچ گروه خاصی وابستگی نداشتند و کاملا مستقل بودند و در بیان مواضعشان مصلحتاندیشی نمیکردند را شناسایی کردند تا اینها مانع و مشکلساز نباشند…”
فایل صوتی کامل گفتگوی «بهنام موسیوند» با «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» را از اینجا بشنوید.
احکام صادره از سوی دادگاه انقلاب برای این چهار فعال مدنی به ترتیب «آرش صادقی» ۱۵ سال، «گلرخ ایرایی» ۶ سال، «نوید کامران» ۱۲ ماه و «بهنام موسیوند» ۱۲ ماه تعیین شد.
حکم ۱۵ سال زندان « آرش صادقی» از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی « ابولقاسم صلواتی» با اعمال ۴ سال حبس تعلیقی پیشین وی مربوط به باقیمانده حکم سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰ که از سوی قاضی «پیرعباس» صادر شده بود به ۱۹ سال افزایش یافت و حکم همسر وی «گلرخ ایرانی» نیز همچنان همان ۶ سال باقی ماند و در مجموع آنها به ۲۵ سال زندان محکوم شده اند. “
«بهنام موسیوند» علی رغم محکومیت ۱۲ ماه حبس خود با احتساب حکم ۲ سال حبس تعزیزی پیشین خود که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «مقیسه» به نامبرده ابلاغ و سپس در دادگاه تجدید نظر به حالت تعلیق درآمده بود، مجددا به اجرا گذاشته شد و نامبرده در مجموع به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
این چهار فعال مدنی پیش تر در ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۳ با حضور مامورین امنیتی «قرارگاه ثارالله اطلاعات سپاه» در محل کار «آرش صادقی» و« نوید کامران» به همراه «گلرخ ایرایی» همسر آرش و «بهنام موسیوند» از دیگر فعالان مدنی بازداشت شدند.
«نویدکامران» و «بهنام موسیوند» پس از گذشت سه روز بازداشت در ۱۸ شهریورماه ۱۳۹۳، با قید وثیقههایی به ارزش به ترتیب ۷۰ و ۱۰۰ میلیون تومان آزاد شدند.
دادسرای شهید مقدس برای «گلرخ ایرایی» نیز وثیقهای به مبلغ ۸۰ میلیون تومان به اتهام فعالیتهای فیسبوکی تعیین کرد. او نیز پس از تحمل حدود سه هفته بازداشت در بند ۲ الف سپاه در ۵ مهرماه ۱۳۹۳ با تودیع وثیقه آزاد شد.
«آرش صادقی» دانشجوی سابق دانشگاه علامه طباطبایی نیز پس از تحمل ۷ ماه حبس در انفرادیهای بند ۲ الف سپاه و سپس بند ۸ زندان اوین در ۲۳ اسفندماه ۱۳۹۳ با تودیع قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
«آرش صادقی» پیش تر نیز در۲۰ مهرماه ۱۳۹۲ پس از سپری کردن ۱۹ ماه انفرادی و تحمل شکنجههای روحی و روانی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات از زندان آزاد شده بود.