وزارت امور خارجه آمریکا، بازداشت فرهاد میثمی، فعال مدنی، معلم و پزشک محبوس در زندان اوین که از دهم مردادماه در اعتصاب غذا بهسر میبرد، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری وی شد.
این وزارتخانه روز جاری جمعه ۱۶ آذرماه در پیامی توییتری در خصوص فرهاد میثمی، فعال مدنی نوشتهاست: «ایالات متحده بازداشت خودسرانه دکتر فرهاد میثمی را محکوم میکند. ما عمیقا نگران وضعیت سلامت رو به وخامت وی هستیم و از رژیم ایران میخواهیم او را فورا آزاد کند.»
وزارت امور خارجه آمریکا میافزاید: «مردم ایران شایسته دولتی هستند که به حقوق شان احترام میگذارد، نه دولتی که باعث مرگ آهسته آنها میشود.»
وضعیت فرهاد میثمی وخیم گزارش شده و صدیقه پیشنماز مادر این فعال مدنی، پس از آخرین ملاقاتی که با وی داشت و در خصوص وضعیت وی، گفتهبود: «فرهاد اصلا توان حرف زدن نداشت. فرهاد من در واقع نیمه جان بود. وقتی بغلش کردم انگار یک اسکلت را در آغوش گرفتم. فرهاد ۳۷ کیلو شده. قبل از بازداشت ۷۸ کیلو بود.»
فرهاد میثمى، پزشک و فعال مدنی، نهم مردادماه بازداشت شد و یک روز پس از بازداشتش از دهم مردادماه در اعتراض به بازداشت و اتهاماتی که به او تفهیم شدهبود، دست به اعتصاب غذا زد. او ۲۰ روز در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ سپری کرده و پس از آن به بند چهار (عمومی) زندان اوین منتقل شد.
سه اتهام به این فعال مدنی در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم شده است. وی متهم به “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت”، “تبلیغ بر علیه نظام” و “توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام” شده است. اما مصادیق این سه اتهام مشخص نیست.
او چهارشنبه ۴ مهرماه با توسل به خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل شد.
از دیگر خواستههای آقای میثمی صدور قرار منع تعقیب برای رضا خندان، همسر نسرین ستوده است.
عفو بینالملل در بیانیهای خواستار آزادی این فعال مدنی شده و از مقامات ایران خواسته که فرهاد میثمی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.
فرهاد میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی، معلم و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتابهای درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات آیندهسازان منتشر کرد و در سالهای اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصنها و تجمعات اعتراضی در حمایت از حقوق زندانیان و علیه حجاب اجباری شرکت داشته است.