پدر پرسیا رفیعی، فعال دانشجویی اهل زنجان که در روز ۶ اسفند ماه سال جاری در مقابل درب قدس دانشگاه تهران از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بود می گوید: “حقوق دخترش به دلیل عدم همکاری با ماموران امنیتی نادیده گرفته شده است.”
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سلطان علی رفیعی عضو شورای منطقه حزب اتحاد در مطلبی که در روز هشتم بازداشت دخترش، پریسا رفیعی در صفحه اینستاگرامی خود منتشر کرده است می نویسد:
” در هشتمین روز بازداشت دخترم پریسا، به همراه همسرم ابتدا به دفتر ریاست محترم دانشگاه تهران رفتیم و پس از طی مراحلی، موفق به دیدار و گفتگو با “دکتر نیلی” درباره آخرین وضعیت و پی گیریهای انجام شده از جانب دانشگاه در رابطه با بازداشت پریسا و اقدامات انجام شده برای رهایی اش شدیم. دکتر نیلی گفتند پی گیری کرده اند و باز هم معاونت فرهنگی دانشگاه تا آزادی پریسا پی گیری خواهد کرد.
خواسته ما از ایشان این بود که جدی تر از گذشته رایزنی و پی گیری نمایند تا هر چه سریعتر شاهد آزادی دخترمان و بازگشت او به دانشگاه باشیم.
پس از ملاقات با رئیس دانشگاه تهران عازم دادسرای اوین شدیم و درخواست مراجعه به بازپرسی شماره ۲ را دادیم که سرانجام ساعت ۱ بعد از ظهر و پس از اخذ مجوز ورود به داخل دادسرا، با درب بسته اتاق بازپرس مواجه شدیم. ماموری سراغمان آمد و گفت کارشناس با شما صحبت خواهد کرد. به اتاقی راهنمایی شدیم و پس از اندک دقایقی او وارد شد. خود را معرفی کرد و پرسید برای چه آمده اید؟ من توضیحات لازم را دادم و بیان کردم که چرا موادی از قانون آیین دادرسی در باره دخترمان اجرا نمی شود؟ چرا پس از بازداشت به ما اطلاع رسانی نشده است؟ چرا به ما گفته نشده چه نهاد یا سازمانی پریسا را بازداشت کرده است؟ چرا مدت بازداشت موقت این قدر طولانی شده و بازپرسی هنوز تمام نشده است؟ فلسفه ۲۴ ساعت مهلت برای جمع بندی پرونده و پایان دادن به بازداشت موقت چه بوده؟ و چرا رعایت نمی شود؟! چرا به وکیلش اجازه داده نشده با پریسا دیدار کرده و وکالت نامه را به امضا برساند؟ چرا گفته نشده دختر ما در کجا و در چه شرایطی نگهداری می شود؟ چرا هنوز به وکیل زنگ زده نشده و مجوز داده نشده تا بیاید و کارهای وکالتی دخترم را به انجام رساند؟ چرا ما از اتهام دخترمان بی خبریم؟ چرا نه به وکیل راه داده می شود و نه پاسخ ما را می دهید؟!
کارشناس امنیتی (ضابط ) در پاسخ به بنده نکاتی را بیان کرد و مواردی را به عنوان اتهام برشمرد و بنده نیز متناسب با آنها پاسخهایی دادم. از دید کارشناس پرونده، پریسا با آنها همکاری نمی کند و از همین رو و برای تلافی این عدم همکاری، آنها (به گفته کارشناس)خود را محق می دانند حقوق قانونی پریسا را به عنوان متهم نادیده بگیرند. این جملات ایشان و علی الخصوص توضیحات دیگری که با اشاره به سوابق و فعالیت های سیاسی اصلاح طلبانه ام داد و دادگاه نرفته و تفهیمم اتهام نشده برایم حکم صادر کرد و مرا مجرم شناخت، ما را به شدت نگران وضعیت دخترمان کرده است بطوریکه در سوگیرانه نبودن و منصفانه بودن این شیوه رسیدگی بسیار مردد شدیم.”
پریسا رفیعی دانشجوی هنرهای زیبا دانشگاه تهران در رشته عکاسی، عصر روز ۶ اسفند ماه ۱۳۹۶ در مقابل درب قدس دانشگاه تهران از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات طی روزهای نهم تا چهاردهم دی ماه، بیش از چهل تن از دانشجویان و فعالان صنفی دانشجویی را در سراسر کشور بازداشت کردهاند.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوران مبارزات انتخاباتی اش گفت قرار است دانشگاه را به جای امنیتی کردن، برای استاد و دانشجو امن کند، روحانی در مراسم معرفی وزیر آموزش و پرورش جدیدش به مجلس در هفتم آبان ۱۳۹۶ نیز دوباره بر دانشگاه امن به جای دانشگاه امنیتی تاکید کرد و گفت:«هر چه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ درباره محیط دانشگاهها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاهها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان رییسجمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد.»