پرونده محمود صالحی و عثمان اسماعیلی به دادگاه انقلاب سقز ارجاع داده شد

پرونده محمود صالحی و عثمان اسماعیلی فعالان کارگری کُرد بازداشت شده به دادگاه انقلاب شهرستان سقز ارجاع داده شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پرونده محمود صالحی و عثمان اسماعیلی فعالان کارگری کُرد از شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سقز به دادگاه انقلاب این شهرستان ارجاع داده شده است.

این فعالان کارگری کُرد ظهرگاه روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، طی تماس تلفنی از انتقالشان از بند قرنطینه زندان مرکزی سقز به بند امید این زندان خبر دادند.

محمود صالحی و عثمان اسماعیلی که پیشتر با دریافت ابلاغیه‌هایی به شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سقز احضار شده بودند، روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، پس از حضور در شعبه مذکور بازداشت و به زندان شهرستان سقز منتقل شده بودند.

مسئولان زندان تاکید کرده بودند که با توجه به رای بازپرس پرونده، آنها می توانند با تودیع قرار وثیقه به مبلغ ۴۰ میلیون تومان آزاد شوند اما آقایان صالحی و اسماعیلی با اعتراض مجدد به این قرار وثیقه دوباره اعلام کرده بودند که جرمی مرتکب نشده و هیچ قراری را قبول ندارند.

عثمان اسماعیلی از بیماری قلبی و آسم شدید رنج می برد و عصر روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، داروهای او به افسر نگهبان زندان تحویل داده شد و به گفته آقای اسماعیلی او داروها را در بند تحویل گرفته است.

همچنین محمود صالحی طبق برنامه هفتگی‌ فردا نوبت دیالیز دارد و باید در بیمارستان دیالیز حاضر شود لذا این فعال کارگری می بایست از زندان به بیمارستان منتقل شود.

بر اساس گزارش دریافتی، این فعالان کارگری اهل سقز به دلیل انتشار عکس و فیلم هایی در رابطه با اول ماه مه، روز جهانی کارگر محاکمه شده و بازپرس پرونده قرار وثیقه به مبلغ ۴۰ میلیون تومان برای آزادی موقت هر یک صادر کرده بود.

در پی اعتراض آقایان صالحی و اسماعیلی به این قرار وثیقه و اعلام این که که هیچ قراری را قبول ندارند، این شهروندان بازداشت و به زندان سقز منتقل شدند.

بازداشت این شهروندان کُرد در حالی صورت گرفته است که شعبه پنجم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب سقز در روز پنج شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه۱۳۹۹، از بابت پرونده ای دیگر برای محمود صالحی و عثمان اسماعیلی قرار منع تعقیب صادر کرده بود.

این پرونده در پی شکایت پلیس امنیت سقز و به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «تشویش اذهان عمومی» علیه این شهروندان گشوده شده بود.

عثمان اسماعیلی، فعال کارگری اهل سقز، روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، به پلیس امنیت این شهرستان احضار و از بابت شرکت در مراسم روز جهانی کارگر تحت بازجویی قرار گرفته بود.

گفته شده احضار آقای اسماعیلی در پی «برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و گرفتن عکس با پلاکارد سرخ» به حکم دادستانی شهرستان سقز بنا به اظهارات پلیس امنیت این شهر رخ داده بود.

این شهروند کُرد پس از حضور در پلیس امنیت شهرستان سقز بعد از یک ساعت و نیم بازجویی آزاد شد.

محمود صالحی، فعال کارگری اهل سقز، روز سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، با دریافت ابلاغیه ای به دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان احضار شده بود.

این فعال کارگری، می بایست در مدت زمان ۵ روز از زمان دریافت احضاریه جهت ارائه آخرین دفاعیات در خصوص اتهام انتسابی در شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سقز حاضر شود.

محمود صالحی و عثمان اسماعیلی فعالان کارگری کُرد پیشتر نیز سابقه احضار، بازداشت و محکومیت داشته اند.

نویسنده
رحیم الیاسی

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

خروج از نسخه موبایل