محسن دریس از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ۹۸، با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه از زندان سپیدار اهواز آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سهشنبه دوم آبانماه ۱۴۰۲، محسن دریس از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸، با تودیع قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد.
بر اساس این گزارش، پرونده عباس دریس نیز با توجه به صلاحیت رسیدگی به اتهامهای، به دو بخش تقسیم شده و در دادگاههای انقلاب و کیفری در حال رسیدگی است. در بخش دادگاه کیفری که به اتهام قتل رسیدگی میکند، با توجه به رضایت خانواده صیادی وثیقه ایشان نیز کاهش یافت و دو میلیارد تومان شده است. با اینحال به دلیل بخش دادگاه انقلاب که اتهام محاربه علیه او مطرح است، امکان آزادی عباس دریس امکان پذیر نیست.
پیشتر درخواست اعاده دادرسی پرونده عباس دریس در شعبه نهم دیوان عالی کشور ثبت و دستور توقف اجرای حکم نیز صادر شده بود.
اواسط تیرماه سال ١۴٠۲، خانم تابانیان، از تایید حکم اعدام عباس دریس در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور از بابت اتهام «محاربه» بدون توجه به ایرادات خبر داده بود.
عباس دریس که در زندان سپیدار اهواز محبوس است، پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر، از بابت اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد. در همان مرحله محسن دریس، برادر و دیگر هم پروندهای وی، از اتهامات انتسابی تبرئه شدند.
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات این دو برادر در تاریخ ۲۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۱، با ریاست قاضی “سیدمهران مهماننواز” بنا به دلایل امنیتی در زندان ماهشهر برگزار شده بود. دومین جلسه رسیدگی به اتهامات برادران دریس در تاریخ ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۱ در شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر برگزار شد. اتهام عباس دریس در این بخش از پرونده «محاربه و قدرت نمایی با اسلحه جنگی کلاشنیکف و اخلال در نظم عمومی و حمل اسلحه جنگی کلاش» و اتهام محسن دریس «محاربه و قدرت نمایی با سلاح جنگی کلاش، اخلال در نظم عمومی از طریق تیراندازی و حمل و نگهداری سلاح جنگی کلاش» عنوان شد.
محسن و عباس دریس در تاریخ ۱۷ آذرماه ١٣٩٨ توسط ماموران معاونت اطلاعات قرارگاه ابوالفضل عباس بازداشت شدند. عباس دریس ضمن پذیرش حضور در تجمعات اعتراضی در تاریخ ۲۷ آبانماه ۹۸، شهرک چمران، هرگونه دخالت در آتش زدن لاستیک و بستن جادههای شهرک چمران را انکار کرد. پس از صدور قرار بازداشت موقت دو ماهه توسط بازپرس، آقای دریس “در اختیار سازمان اطلاعات سپاه” قرار داده شد. او در جریان اخذ آخرین دفاع در این شعبه بازپرسی منکر دخالت در تیراندازی به سروان رضا صیادی (از ماموران فراجا) شد. کیفرخواست این شهروندان نهایتاً در تاریخ ۲۶ آذرماه ۹۹ توسط شعبه دو بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بندر ماهشهر به ریاست قاضی” سیدماجد هاشمیانپور” صادر و در تاریح ۲۹ آذرماه ۹۹ به تایید “سیدلطیف موسوی سرشت”، دادیار دادسرای عمومی و انقلاب بندر ماهشهر رسید.
در شبکههای اجتماعی از عباس دریس به عنوان شاهد کشتار و به آتش کشیدن «نیزار ماهشهر» در جریان اعتراضات سال ۹۸ نام برده میشود. فعالان حقوق بشر همواره تاکید کردەاند که «اعترافات تلويزيونى دروغين» آقای دریس «تحت فشار و شكنجه» گرفته شده است.
عباس دریس، متولد ۱۳۵۲، فرزند معتوگ، پدر سه فرزند ۱۴، ۱۶ و ۹ ساله است. آقای دریس اصالتاً اهل شهرستان آبادان است که بعدها به دلیل جنگ به چمران واقع در بندر ماهشهر مهاجرت کردند. محسن دریس نیز فرزند معتوگ، متولد ۱۳۷۱ و پدر یک کودک شش ساله است.