کانون نویسندگان ایران در بیانیهای که روز چهارشنبه ۷ آذر منتشر کردهاست، حمایت خود را از خواستهای کارگران هفتتپه اعلام کرده و خواهان آزادی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: « کارگران شرکت نیشکر هفتتپه با آمدن به خیابان و بلند کردن صدای اعتراض خود از حق شهروندیشان استفاده کردهاند».
کانون نویسندگان ایران، بیانیهاش، هرگونه “تلاش برای خفه کردن صدای اعتراض” را “نقض آشکار آزادی بیان” دانسته و در پایان خواستار “آزادی فوری و بیقید و شرط اسماعیل بخشی و سپیده قلیان” شده است.
متن کامل بیانیه را بخوانید:
اعتراض، بخشی از آزادی بیان کارگران هفتتپه
هفتههاست که کارگران نیشکر هفتتپه برای رسیدن به خواستهای خود دست به اعتصاب و تجمع زدهاند. “دریافت دستمزدهای معوقه” و “نظارت و کنترل شورای کارگران بر امور شرکت” بخشی از خواستهای آنهاست. در شرایطی که کارگران حتی با دریافت دستمزدشان مجبور به گذران زندگی در حد فقر مطلق هستند، چهار ماه حقوقشان پرداخت نشده است. طرفه آنکه سایهی بیکاری، امنیت شغلی و برخورداری از همین دستمزد نسیه را نیز تهدید میکند. اعتراض به وضعیتی چنین اسفبار حق هر انسان، حق هر شهروند است. کارگران شرکت نیشکر هفتتپه با آمدن به خیابان و بلند کردن صدای اعتراض خود از حق شهروندیشان استفاده کردهاند. در این مدت حاکمیت به انواع شیوههای آشکار و پنهان در مقابل کارگران معترض صف بسته است و ماموران و کاربهدستانش تلاش کردهاند با لشکرکشی، تهدید و بازداشت نمایندگان کارگران صدای اعتراض آنها را خاموش کنند. از خیل بازداشتیها اکنون یکی از نمایندگان کارگران، اسماعیل بخشی، همچنان در بازداشت نهاد امنیتی است و نیز زن جوانی به نام سپیده قلیان که اخبار اعتصاب و اعتراض کارگران را پوشش میداده است.
هرگونه تلاش برای خفه کردن صدای اعتراض، از جمله این بازداشتها، نقض آشکار آزادی بیان و پایمال کردن حقوق اولیهی انسان است. کانون نویسندگان ایران ضمن حمایت از خواستههای برحق کارگران هفت تپه خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط اسماعیل بخشی و سپیده قلیان است.
کانون نویسندگان ایران
۷ آذر ۱۳۹۷
کارگران هفت تپه بیستوشش روز است که در اعتراض به مشکلات معیشتی، عدم امنیت شغلی دست به اعتراض زدهاند.
کارگران معترض تاکید دارند که تنها دو راه برای حل این بحران پیش رو است: “نخست اینکه هفت تپه باید به شیوه خودگردانی کارگری اداره شود، یا اگر دولت آن را اداره کند باید همه امور زیر نظر شورای کارگری باشد”.
اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه از ۱۴ آبان امسال، پس از آن آغاز شد که گزارشهایی مبنی بر متواری یا دستگیر شدن مالکان خصوصی نیشکر هفتتپه منتشر شد.
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در سال ۱۳۹۴ به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد و از زمان واگذاری این مجتمع کارگران بیش از ۳۰۰ بار تجمع و اعتصاب کردند.