زانیار و لقمان مرادی، دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام که پیش از این در روز چهارشنبه ۱۴ شهریور از بند عمومی به بند ۸ اطلاعات سپاه در زندان رجاییشهر منتقل شده بودند، “از سوی ماموران امنیتی به مکان نامعلومی انتقال یافتند” و از سرنوشتشان اطلاعی در دست نیست. از سوی دیگر از وضعیت و محل نگهداری رامین حسینپناهی، دیگر زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام خبری در دست نیست و خانواده این زندانی در نگرانی از وضعیت وی بسر می برند .
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، زانیار و لقمان مرادی دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام که پیش از این در بند ۸ اطلاعات سپاه زندان رجاییشهر کرج نگهداری میشدند، “روز گذشته جمعه ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ و ساعاتی پس از ملاقات با خانوادهشان از سوی نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدند.” بر اساس گزارش های ارسالی به کمپین، کماکان از سرنوشت رامین حسین پناهی دیگر زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدامِ محبوس در زندان رجایی شهر کرج خبری در دست نیست.
صالح نیکبخت وکیل مدافع زانیار و لقمان مرادی، در این خصوص به کمپین گفت: “پس از حضورش به همراه خانواده این دو زندانی سیاسی، مقابل زندان رجاییشهر برای پیگیری از آخرین وضعیت آنها گفته شد که زانیار و لقمان توسط ماموران اطلاعات سپاه از بند ۸ اطلاعات زندان سپاه زندان رجاییشهر کرج به مکانی نامعلوم منتقل شدند و خطر اجرای حکم اعدام آنها کماکان وجود دارد”.
این وکیل دادگستری افزود: “بهگفتهی جانشین رئیس زندان، زانیار و لقمان مرادی روز گذشته جمعه ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ و ساعاتی پس از ملاقات با خانوادهشان از سوی نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شدهاند”.
بنا بهگفتهی آقای نیکبخت احتمال اجرای این حکم همچنان وجود دارد و از سوی دیگر کماکان از وضعیت رامین حسین پناهی دیگر زندانی سیاسی کُرد اطلاعی در دست نیست.
کمپین پیش تر در گزارشی تحت عنوان انتقال ناگهانی زانیار و لقمان مرادی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام به بند اطلاعات سپاه از انتقال این زندانیان خبر داده بود.
گفتنی است صالح نیکبخت، وکیل زانیار و لقمان مرادی، دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، بامداد شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ در پی تماسی که از سوی یک مسئول قضایی مبنی بر اجرای حکم تا پیش از طلوع آفتاب با وی گرفته شده بود به همراه خانواده موکلانش به زندان رجایی شهر مراجعه کرد.
این وکیل دادگستری در رابطه با اطلاع رسانی در مورد این دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام به کمپین گفته بود :«به من از سوی مراجع رسمی برای انتقال موکلهایم زانیار و لقمان مرادی هیچ اطلاعی داده نشده است و من مجبور شدم این موضوع را اطلاعرسانی کنم. در این شرایط من بدون نامه دادیار زندان و اجازه قانونی امکان ملاقات با موکلینم را ندارم، روز جمعه هم در ایران تعطیل است و من امکان گرفتن این مجوز قانونی را ندارم. من از طریق خانواده این دو جوان مطلع شدم که چند روز پیش زانیار و لقمان را بهجای دیگری منتقل کردهاند.»
همچنین از روز صبح روز سه شنبه ۱۳ شهریور از وضعیت رامین حسین پناهی، هیچ اطلاعی در دست نیست و خانواده این زندانی سیاسی محکوم به اعدام در بی خبری و نگرانی از وضعیت فرزندانشان بسر می برند.
یک منبع آگاه به کمپین در این رابطه گفت: «از روز سهشنبه ۱۳ شهریور پس از دیدار پزشک زندان با رامین حسین پناهی و گزارشی از وخامت جسمی به مسئولان زندان و اعلام افت فشار به دلیل اعتصاب غذا، از سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست.»
امجد حسین پناهی در رابطه با وضعیت برادرش رامین در گفتگو با گزارشگر کمپین گفت: «خانواده و وکلای رامین پس از پیگیری های مداوم نتوانستند خبری از برادرم بگیرند و تاکنون هیچ مسئول و نهادی پاسخ شفافی در این خصوص به آنها نداده و ما نگران این هستیم که مبادا رامین را بصورت مخفیانه اعدام کنند».
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران و اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه در امور اعدامهای فراقضایی و بیرویه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ طی انتشار بیانیهای از مقامهای جمهوری اسلامی خواستند تا اعدام قریبالوقوع زندانیان کرد ایرانی، شامل زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین پناهی، را متوقف کنند.
همچنین جوامع بین المللی و حقوق بشر و شمار زیادی از فعالان مدنی طی روزهای اخیر با راه انداری کمپین های گوناگون و برگزاری توفان های توییتری، خواستار لغو حکم اعدام این سه زندانی سیاسی شدند .
گفتنی است زانیار و لقمان مرادی، به ترتیب در روزهای ۱۳ و ۱۴ مردادماه ۸۸ از سوی نیروهای امنیتی در شهر مریوانِ استان کردستان بازداشت شدند و مدت نزدیک به ۹ ماه در «اداره اطلاعات شهر سنندج» مورد بازجویی و انواع شکنجههای فیزیکی و روحی قرار گرفتند.
آنها سرانجام به «بند ۲۰۹ زندان اوین» منتقل شده و پس از نزدیک به یک ماه و نیم بدون حق ملاقات و تماس با خانواده، بە حکم «قاضی صلواتی» در شعبە ۱۵ «دادگاە انقلاب تهران» در اول دیماە ۱۳۸۹، تحت اعترافات ساختگی زیر شکنجە، به اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُردی» و «دستداشتن در قتل پسر امام جمعهی مریوان» به اعدام محکوم شدند.
بعد از اعتراض این دو به احکام صادره، در ۱٨ تیرماه ۱٣۹۰، از سوی «دیوان عالی کشور» این حکم تایید و یک روز بعد به دایره اجرای احکام زندان «رجایی شهر کرج» ابلاغ شد.
رامین حسینپناهى، فعال سیاسی کُرد در تاریخ ٢ تیرماه ٩۶ بازداشت و پس از ۲۰۰ روز تحمل انفرادى به زندان مرکزى سنندج منتقل شد. این زندانی سیاسی مورخ ٢۵ دیماه همان سال از سوی شعبە اول دادگاه انقلاب شهرستان سنندج بە اعدام محکوم شد. حکم صادره در تاریخ ٢٢ فروردین ۱۳۹۷ از سوی شعبه ٣٩ دیوانعالى کشور در شهر قم مجددا به تایید رسید و جهت اجرای حکم به شعبه ۴ اجرای احکام دادسرای اجرای احکام سنندج ارجاع شد.
بیشتر بخوانید:
رامین حسین پناهی توسط مسئولان زندان مرکزی سنندج تهدید به قتل شد
بیانیه بیش از هشت هزار شهروند ایرانی: اجازه ندهیم رامین حسین پناهی اعدام شود
نامه سرگشاده مادر رامین حسین پناهی به خانم فدریکا موگرینی/ قلب مرا هم روی میز مذاکره بگذارید
بیانیه مشترک ۱۲ نهاد حقوق بشری در محکومیت حکم اعدام زندانی سیاسی، رامین حسین پناهی
پیام قدردانی دایه آمنه مادر زانیار مرادی زندانی سیاسی محکوم به اعدام
به بهانه سهتار نوازی زانیار مرادی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان رجاییشهر
نامه سرگشاده زانیار مرادی از زندان به مناسبت دهمین سال بازداشت